Local credits

Waarde ontstaat niet vanzelf

Veel winkelgebieden in dorpen en steden hebben te kampen met leegstand. De gebieden moeten op zoek naar de functie die ze hebben in de tijd van internet en een andere manier van winkelen. In veel plaatsen vreest men voor de verbindende functie die het winkelgebied en wordt gezocht naar een manier om omwonenden te binden. Ondertussen wordt in de woonwijken eromheen ook steeds meer beroep gedaan op de bewoners om zich vrijwillig in te zetten voor de openbare ruimte. Wij werken aan een project om vrijwilligers punten/credits te laten verdienen die ze kunnen gebruiken voor korting bij lokale horeca/middenstanders.

Er is een grote hoeveelheid aan loyalty programma’s beschikbaar voor ondernemers om trouwe consumenten te belonen. Die worden nog maar zeer beperkt gebruikt door gehele winkelgebieden om daarmee gezamenlijk bezoekers aan zich te binden. Wel wordt er steeds vaker samengewerkt, bijvoorbeeld in BedrijfInvesteringsZones (BIZ), waarin gezamenlijk investeringen gedaan kunnen worden in de kwaliteit van een gebied. Gemeenten helpen winkelgebieden bij het komen tot zo’n BIZ en op andere manieren.

Ondertussen hebben gemeenten met dezelfde potentiĆ«le bezoekers te maken, aangezien het vaak de bewoners van de omliggende woongebieden zijn. Gemeenten willen steeds vaker bewoners betrekken bij het creĆ«ren en bewaken van een veilige en aantrekkelijke omgeving. Moderne technieken maken het mogelijk om dezelfde soort loyalty programma’s te gebruiken om bewoners te belonen die zich inzetten als vrijwilliger of die de gemeente helpen om bijvoorbeeld de lokale speeltuin te vegen of de kwaliteit van het verfwerk van parkbankjes te monitoren. Hoe mooi zou het zijn als de punten die je op die manier als particperende burger kan verdienen uitgegeven kunnen worden voor een kleine korting op een kopje koffie of stuk kaas bij de lokale middenstand? Op deze manier worden zowel het woon- als het winkelgebied gestimuleerd en wordt de samenhang tussen beide vergroot, zonder dat het een gemeente veel geld hoeft te kosten. Hebt u interesse om de mogelijkheden in uw omgeving hiervoor te verkennen, neem dan contact met ons op!